Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Преброяване 2021г.

 

СЪОБЩЕНИЕ

            Преброяване 2021 започва от днес- 7 септември и ще продължи до 3 октомври 2021 г.

            Електронното преброяване започва в 0.00 часа на 7 септември и ще продължи до 24.00 часа на 17 септември. Всеки човек, живеещ на територията на страната, ще може да преброи себе си и семейството си, като попълни онлайн преброителната карта на www.census2021.bg .  Попълването на картата е бързо и лесно – необходими са само компютър, таблет или мобилен телефон, български документ за самоличност, ЕГН и валиден електронен адрес.

След извършване на електронното преброяване  запазете кода, който ще получите и го предайте на преброителя на Вашия район, който ще Ви посети в дома или го предайте по телефона на  преброителя .

            Може да се запознаете предварително с преброителната карта на следния адрес: https://census2021.bg/wp-content/uploads/2021/06/karta_jilishta_16str_obrazec.pdf.

От 8,00 часа на 18 септември до 20,00 часа на 3 октомври ще се проведе преброяване с преброители и посещение на жилищата и домакинствата.

Преброяването на населението и жилищния фонд е част от дейността на Националната статистическа система и Европейската статистическа система, осигурява надеждна и изчерпателна информация за броя и характеристиките на населението и жилищния фонд на страната към определен момент, но резултатите от него се използват през целия период до следващото преброяване.

Преброяването е източник на информация по определени социални, демографски и икономически признаци на ниско териториално ниво, както и за различни подгрупи от населението. То е единственият изчерпателен източник на данни за домакинствата и семействата в страната.

Получените от преброяването данни ще бъдат основа за вземане на информирани управленски решения, разработване на стратегии и конкретни национални и регионални секторни политики от централните и местните органи на управление в страната.

 

За допълнителни указания и помощ за извършване на националното Преброяване на населението и жилищния фонд, може да се обърнете към национален номер *2021 или на 02/907-84-30.

 

ВКЛЮЧИ СЕ  В ПРЕБРОЯВАНЕТО,  ЗАЩОТО СИ ВАЖЕН!