Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Часът на Земята 2023 г.

   Часът на Земята е международно събитие, което се провежда традиционно през пролетта. През 2023 г. действието е насрочено за 25 март, според традицията, в последната събота на месеца.

   На 25 март милиони хора по целия свят ще изгасят осветлението за един час в 20.30 часа, когато е върховното потребление на електроенергия. Това е апел към всички за по-разумно потребление, подсещане, че човек може по-добре да планира ежедневието си, така че не само да спести пари, но и да помогне за по-чиста околна среда. Организаторите припомнят, че ако се спазват няколко прости правила, това е постижима цел. Необходимо е да се използват електроуреди от по-висок клас за енергийна ефективност, което ще ни спести средства, да извършваме някои домакински работи през нощта, когато тарифите са по-ниски и потреблението е по-малко, да се поддържа стайна температура близка до тази навън, да се ограничи употребата на опаковки, които се изхвърлят веднага.

  Грижата за планетата е на всеки от нас и не изисква големи жертви.

  Община Тополовград се присъединява към идеята и Ви призовава да загасите осветлението си за един час на 25 март, от 20.30 часа до 21,30 часа, за да изразите своята съпричастност и активна гражданска позиция!

ОБЩИНА ТОПОЛОВГРАД