Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Съобщение до гражданите на Община Тополовград от  Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- МВР

С Ъ О Б Щ Е Н И E

ДО ГРАЖДАНИТЕ НА ОБЩИНА ТОПОЛОВГРАД

           УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ,

           Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- МВР е реализирала система за клетъчно излъчване и разпространение на съобщения за предупреждение на населението BG-ALERT (система за клетъчно излъчване и разпространение на съобщения за предупреждаване на населението)

          Преди въвеждането в редовна експлоатация на системата е необходимо да бъдат проведени тестове за техническа годност на регионален принцип в различни дни за изпращане на съобщения до мобилните устройства на крайните потребители през мрежите на мобилните оператори. След регионалните тестове ще бъде проведен и национален тест на територията на цялата страна.

         Във тази връзка от Общинска администрация Ви уведомяваме, че предстоящият тест на територията на област Хасково ще бъде проведен на 23.11.2023 г., в периода 12:00-12:30 ч., а Националният тест на 29.11.2023 г., в периода 12:00-12:30 ч.

         Тестовото съобщение се очаква да бъде получено на мобилните Ви устройства и ще бъде съпроводено със специфичен звуков сигнал и вибрация, дори и при активиран тих(безшумен) режим на устройството.