Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

НОВ АВТОМОБИЛ ЩЕ РАЗНАСЯ ХРАНАТА НА ДОМАШЕН СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ  В ТОПОЛОВГРАД

 

  Нов лекотоварен автомобил закупи Община Тополовград по проект „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд в община Тополовград“, финансиран по Целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“ на Фонд „Социална закрила“.

  Превозното средство ще се използва за разнос на храна по проект „Топъл обяд в община Тополовград“. Ежедневно с безплатен топъл обяд се подпомагат 150 жители на общината, които не са в състояние сами да си осигуряват такъв.  

  Чрез закупуването на автомобила се постига основната цел по проекта, а именно осигуряване на помощ и подкрепа, насочена към организиране на ежедневния живот на възрастните хора и лицата със специфични потребности, с оглед запазването им по-дълго време в тяхната обичайна домашна среда, както и ограничаване на социалната изолация и предотвратяване настаняването в институция.

  Чрез осъществяване на основната дейност по проекта, Община Тополовград ще подобри транспортната база на Домашен социален патронаж – Тополовград, ще се осигури една  по-бърза и ефективна социална услуга.