Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

На 22 август 2021г. Президентът Румен Радев посети Тополовград

 На 22 август 2021г. Президентът Румен Радев посети Тополовград. По стар български обичай Президентът беше посрещнат с хляб и сол от Кмета на община Тополовград г-н Божин Божинов, както и от Областния управител на област Хасково инж. Минко Ангелов, заместник областните управители на област Хасково Виолета Желева и Мартин Узунов. Много граждани на общината го приветстваха с аплодисменти и му зададоха въпроси, на които Президентът Румен Радев отговаряше. След срещата с гражданите г-н Радев се срещна с кмета Божин Божинов, Областния управител на област Хасково и Областния  управител на област Ямбол Георги Чалъков. Въпросите, разискващи се на срещата са свързани с бъдещето на Минния комплекс „Мини-Марица Изток“, инфраструктурата в общината, здравеопазването, финансирането на общината, образование, социални услуги и много други от местно и национално значение.

 Президентът на Република България коментира, че има големи регионални дисбаланси в страната и концентрацията на средства и инвестиции е основно в регионалните центрове, а по-малките населени места страдат от липса на финансиране. Държавният глава подчерта, че трябва да се помисли за хората от малките населени места.

 След срещата с кмета Президентът се срещна с част от общинските съветници на общината, с които също бяха обсъдени въпроси от местно значение в областта на  безработицата, здравеопазването, инфраструктурата, развитието на бизнеса в общината и други.

 На брифинг с журналисти бе засегнат въпросът за нарастването на мигрантския натиск. Г-н Румен Радев каза, че община Тополовград като пограничен район е активен участник в опазването на сигурността на държавната граница и се работи по предприетите мерки.